Een gezond lichaam heeft voldoende mechanismen om het optimaal te beschermen tegen virussen en bacteriën. De indringers worden snel aangepakt. Veel organen en cellen zorgen voor een optimale weerstand. Een goed afweersysteem is belangrijk om gezond te leven. Wanneer het allemaal wat minder werkt zijn we vaker ziek. De ziektes zijn vaak heftiger en daarnaast duren ze ook langer voor ze over zijn. Er zijn verschillende soorten afweerstoornissen. Ook de ernst en de gevolgen kunnen hierdoor verschillen. Met de juiste behandeling kan het soms niet eens merkbaar zijn. Anderen kunnen echter ook moeite hebben om uit bed te komen of om de trap op te gaan. 

Een zo normaal mogelijk leven

Het is goed om te zorgen voor een zo normaal mogelijk leven. Geef de moed niet op en zorg voor aanpassingen in de woning. Vaak zijn er subsidiemogelijkheden om de kosten dragelijk te houden. Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden van een traplift. Daarnaast zijn er nog veel meer opties. Blijven bewegen kan een steunpilaar zijn om je goed te voelen. Ook is het essentieel om de sociale contacten niet te verliezen. Blijf niet alleen in huis zitten kniezen. Ga er gewoon op uit. 

Zorg voor vervoer

Naast een taxi of lift van de buren is het goed om ook te kijken naar andere mogelijkheden om mobiel te blijven. Kijk of een scootmobiel een mogelijkheid is. Wanneer het lekker weer is moet je niet thuis zitten. Het is belangrijk om er lekker op uit te gaan en om boodschappen te doen of op visite te gaan. Bij evenementen is het dan ook mogelijk om spontaan erop uit te gaan. Het geeft je extra energie, wat zich vertaald in een krachtig lichaam. Een lichaam met een verbeterd afweersysteem laat je beter genieten van het leven.