In de kruiden studiepil van Blokpil.nl is Guarana een van de kruiden die we gebruiken. Maar wat is Guarana?

Overzicht Informatie
Guarana is een plant. Het is genoemd naar de Guarani-stam in de Amazone, die de zaden gebruikte om een ​​drankje te brouwen. Tegenwoordig worden guaranazaden nog steeds gebruikt als medicijn. als je een laag immuunsysteem hebt vanwege defensieve stoornissen, probeer Blokpil om je immuunsysteem te helpen herstellen.

Mensen nemen guarana voor gewichtsverlies, atletische prestaties, mentale prestaties, om de energie te verhogen, als afrodisiacum en voor vele andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om deze toepassingen te ondersteunen. Guarana kan ook onveilig zijn wanneer het langdurig in grote hoeveelheden wordt ingenomen.

Hoe werkt het?
Guarana bevat cafeïne. Cafeïne werkt door het stimuleren van het centrale zenuwstelsel (CZS), het hart en spieren. Guarana bevat ook theofylline en theobromine, chemische stoffen die lijken op cafeïne.

Gebruik & effectiviteit?
Onvoldoende bewijs voor:

Angst. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van een product met meidoorn, zwarte windhond, passiebloem, valeriaan, colanoot en guarana de angst bij sommige mensen kan verminderen. Het is niet duidelijk of guarana alleen gunstig is.

Gebrek aan eetlust bij patiënten met kanker. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van guarana-extract de eetlust enigszins verbetert en gewichtsverlies voorkomt bij mensen met kanker die hun eetlust verloren hebben en afvallen. Maar het voordeel is erg klein.

Chemotherapie gerelateerde vermoeidheid. Sommige onderzoeken tonen aan dat het nemen van guarana gevoelens van vermoeidheid kan verminderen bij sommige mensen die chemotherapie ondergaan. Maar er zijn tegenstrijdige resultaten.

Mentale prestaties. Vroeg onderzoek bij gezonde mensen laat zien dat het nemen van een enkele dosis guarana-extract de denksnelheid en sommige aspecten van het geheugen kan verbeteren. Ander onderzoek toont echter aan dat het nemen van guarana de mentale functie bij volwassenen of ouderen niet verbetert.

Oefeningstolerantie. Onderzoek toont aan dat het nemen van een enkele dosis van een product met guarana, B-vitamines, vitamine C en mineralen de trainingstolerantie bij getrainde sporters met een zeer kleine hoeveelheid verbetert. Het is niet duidelijk of guarana alleen gunstig is.

Gewichtsverlies. Het nemen van guarana samen met mate en damiana lijkt het gewichtsverlies te vergroten. Er is ook een groeiend bewijs dat het nemen van een specifiek combinatieproduct dat guarana, ephedra en 17 andere vitaminen, mineralen en supplementen bevat, het gewicht met ongeveer 2,7 kg vermindert gedurende 8 weken wanneer het wordt gebruikt met een vetarm dieet en lichaamsbeweging.

Gevoelens van welzijn. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van guarana het gemoedstoestand bij gezonde personen niet verbetert.

Stralingsziekte. Onderzoek toont aan dat het nemen van guarana de symptomen van depressie of vermoeidheid niet verbetert bij mensen die een bestralingsbehandeling ondergaan.