Of je nu een bodybuilder of een bankhanger bent, iedereen wil van zijn overtollig vet af. Maar met alle (mis)informatie die tegenwoordig op het internet te vinden is rondom tips voor afvallen, kan het lastig zijn om de beste manier te vinden. Juist om deze reden hebben wij een speciaal pakket samengesteld waar alle benodigde voedingsstoffen en supplementen in zitten die je nodig hebt om jezelf helemaal fit te trainen, en het overtollige vet eraf te sporten. Een belangrijk onderdeel hiervan is whey proteïne, maar ook de andere supplementen zijn niet te onderschatten.

Wil jij nu meer weten over alle belangrijke stoffen die komen kijken bij het afvallen? Hieronder vind je alles wat je moet weten.

De beste tip: Eet en drink het juiste eten

Binnen de topsport luidt het gezegde “80% van je fitheid haal je uit eten”. Als het gaat om tips voor afvallen, dan is goed eten en regelmatig sporten het beste advies.

Regelmatig sporten is niet zo moeilijk, maar ‘goed eten’ is voor veel mensen een lastig concept. In essentie is afvallen heel eenvoudig: Als je minder calorieën eet dan je verbrand, dan val je af.

Toch geeft dit niet het complete plaatje. Mensen die simpelweg minder gaan eten zullen niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgen, waardoor ze vermageren in plaats van gezond afvallen. Hierdoor krijg je het ongewenste effect dat jouw lichaam je eigen spieren af gaat breken om maar aan zijn energie te komen.

Wie zo effectief mogelijk af wil vallen en vervolgens een gezond en strak lichaam wilt hebben, moet op de volgende dingen letten:

  • Als je afvalt zal je hoe dan ook een beetje spier verliezen. Om er voor te zorgen dat dit om grammen gaat in plaats van kilo’s zijn er verschillende stoffen die je spieren beschermen tegen deze afbraak. Deze stoffen vatten we samen onder de term BCAA’s.
  • Om vet te verliezen en spier op te bouwen moet je blijven sporten. Door snelle eiwitten in de vorm van Whey Proteïne in te nemen zullen je spieren blijven opbouwen.
  • Om er voor te zorgen dat jouw lichaam vet afbreekt in plaats van spier, heb je een goede vetstofwisseling nodig. L-Carnitine verhoogt de vetverbranding en stimuleert de vetstofwisseling.
  • Uit onderzoek recent onderzoek is gebleken dat “Green coffee beans” een hele belangrijke rol spelen in de stimulatie van vetstofwisseling. Mogelijk is dit net zo belangrijk voor de vetstofwisseling als whey proteïne dat is voor spieropbouw.
  • Omega3 is een term die je vaak hoort, maar wist je dat het een  rol speelt in het herstel van spieren. Zorg er voor dat je hier iedere dag genoeg van binnenkrijgt.

 

Alle supplementen en voedingsstoffen gemakkelijk bij jou thuis

Zoals je nu wel door hebt zijn er heel veel supplementen en voedingsstoffen die essentieel zijn voor het snel, effectief en gezond afvallen. Whey proteïne speelt hier een belangrijke rol in, maar is zeker niet een solist in dit verhaal. Het probleem van de hierboven genoemde stoffen is dat je ze in het dagelijks leven nauwelijks genoeg binnenkrijgt. Daarom hebben wij de beste supplementen verzameld en bieden je ze aan in abonnementsvorm, zodat je iedere maand precies de juiste hoeveelheid hebt aan producten.